Limetkový Cheesecake

  • 15 min
  • 45 min
  • 8
  • Korpus:
  • Mandle (iné oriešky) 1/2 šálky
  • Ovsené vločky 1 šálka (2 dcl)
  • Med 1 PL
  • Maslo 1 lyžička
  • Vajíčko 1 kus
  • Krém:
  • Tvaroh nízkotučný jemný 500g
  • Kyslá smotana 12 % 250g
  • Špaldová múka hladká 1 PL
  • Vajíčko 1 kus
  • Med 3-4 PL (podľa chuti)
  • Šťava z 1/2 limetky
  • Kôra z bio limetky (alebo citrónová aróma)

Najprv si pripravíme korpus – rozmixujeme vločky s orieškami, primiešame med, maslo a rozšľahané vajíčko. Na spodok tortovej formy dáme papier na pečenie a zmes poriadne zatlačíme na jej dno.

Rúru si predhrejeme na 150-160 stupňov.

Zmiešame si tvaroh smotanu, vajíčko, med, nakoniec primiešame múku, kôru z limetky a limetkovú šťavu. Poriadne premiešame/pomixujeme na nízkych otáčkach. Zmes vylejeme na korpus a pečieme cca 45 minút (koláčik by sa mal po upečení v strede triasť).

Necháme vychladiť v polootvorenej rúre a po vychladnutí vložíme aspoň na 5 hodín do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.