Pečený ružičkový kel

35 min

Čas prípravy

2

Počet pocií

25 min

Čas varenia

Suroviny

  • Ružičkový kel 250 g
  • Olivový olej 1 PL
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Citrón 1/2 ks
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Parmezán/iný syr (nastrúhaný)

Postup

Ružičkový kel nakrájaný na polovičky predvaríme vo vode približne 10 minút. Do misky vložíme predvarený ružičkový kel, 1 PL olivového oleja, nakrájaný cesnak, vytlačíme šťavu z polovičky citróna, osolíme a okoreníme. Všetko spolu premiešame rovnomerne rozložíme na plech, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme približne 15 minút. Pri podávaní posypeme ružičkový kel parmezánom alebo iným syrom.

Odporúčame pozrieť aj tieto recepty