Mäsko umyjeme, osolíme, pridáme trošku kurkumy, poriadne premiešame a necháme 10 minút odstáť.
V miske vymiešame smotanu, kečup, cesnak, soľ, korenie a poriadne premiešame. Mäsko smažíme na rozpálenom oleji, keď je hotové, odstavíme a premiešame s omáčkou a 1 PL grany padano. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme pridať ešte 2-3 PL grany padano.
- Kuracie/morčacie prsia 300g
- Kyslá smotana 10 % 100g
- Kečup kvalitný 1 PL
- Prelisovaný cesnak
- Soľ
- Korenie
- Kurkuma
- Olej na smaženie 1 PL
- Grana padano 1 PL
- Príloha:
- V sezóne špargľa (odrežeme konce, povaríme minútku vo vriacej vode spolu s plátkom masla, lyžičkou soli, lyžičkou medu/trstinového cukru), opláchneme studenou vodou a položíme na papier na pečenie na plech. Polejeme olivovým olejom (trošku), osolíme, posypeme troškou grany padano a grilujeme pri 180 stupňoch cca 12-15 min). Mimo sezóny iná grilovaná zelenina alebo príloha uvedená vo Vašom individuálnom stravovacom pláne.